mafyanın merkezi olan,kurtlar vadisinin bile senaryosunun düzce’nin eski halinden(deprem öncesi)uyarlanarak yapıldığı söylenir.ibrahim tatlıses düzce için ’’türkiyenin teksası’’demiştir.ayrıca son 4,5 yılda mükemmel bir gelişme gösteren il günden güne yeni bir kimliğe bürünmektedir.çarşısı 7 dk içinde gezilebilen düzce küçük bi yer olması sebebiyle de kaybolunması zor bir şehirdir.böylece aranılan şey çok çabuk bulunur düzcede.
düzce
bir tane bile seyyar köftecisi olmayan ama ne hikmetse seyyar gözlemeciden geçilmeyen garip şehirimsi.en hareketli yeri 30-40 metre uzunluğunda olan spor sokaktır.polat alemdar ve memati özentisi bağrı açık çeyrek mafyalara sık rastlanır.çelişkiler şehridir.tutucu insan sayısının oldukça fazla olduğu bu şehirde bacısının balkona çıkmasına dahi izin vermeyen insanların çarşı ortasında öğrenci kızlara salyalı ağızlarıyla nasıl hayvanca sarktığını görmek isteyenler buyursun bir ziyaret etsin.
bu gün itibariyle sele teslim olmu$tur.
(bkz: prusias ad hypium)
diyarbakır ili kulp ilçesine bağlı bir köy.
karabük ili safranbolu ilçesine bağlı bir köy.
(bkz: topuk yaylası)
yagan yagmurlar sebebi ile sel almis goturmus burasini da.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/26563602.asp
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/26563602.asp
dümdüz olup adını hak eden bir ildir. sokakta yürürken mafya babası görmek mümkündür. bütün kaldırımlarına belediye mermer döşediği için kışın ortopedist olsaydım keşke, amma para yapardım denilen yerdir.halkı depremde istemeye alıştığından yolda tanıdıklarıyla karşılaştığında gel şuraya oturalım da bana birşeyler ısmarla der. misafirperverlik burada terse dönmüştür. kime misafirliğe gitsek de yemeği çayı beleşe getirsek halini almıştır. yolda laf atılma olasılığı yüksektir. meşhur spor sokağında hafta sonları kızlar ve erkekler turlar atarak sevgili bulurlar. evliler de sevgili bulabiliyor tabiki. biz acayip memlekettir.
deprem yaralarini hala saramami$ insanlarin ya$adigi duzlugun adi. $ehrin, istanbul- ankara- izmir arasindaki ortak pazar konumu, yollarin degi$imi ve depremin etkisiyle minimuma inmi$ ve $ehri kaderine terketmi$tir. ne acidir ki, duzcenin $ehir oldugu tarih felaketin tarihiyle caki$maktadir: 12 kasim 1999. 17 agustos depreminin ardindan belini dogrultmaya cali$an duzce tam da normale donmeye hazirlanirken ikinci darbeyi alarak bugunku ko$ullarina du$mu$tur. burokratik pek cok krizin ya$andigi duzce, artik insanlarin misafir gidip de yerle$meyi du$undugu degil bir an once kacmayi du$undugu umutsuzluk adresi olmu$tur. pek cok farkli etnik kimligi icinde barindiran kent, kendi kaderine terkedilmi$ ve viraneye donmu$tur. halkin genel konu$malarindan yola cikilarak varilan sonuc, duzcedeki sosyal ya$amin bittigi ve eski duzcenin mazide kaldigi yonundedir. genel gozlemlerden edinilen bulgulara gore kimi duzcelilerin profesyonel yardimi gerektirecek boyutlarda ruhsal sikintilari hala devam etmektedir.
düzce 76000 merkez nüfusu ve 350000 toplam nüfusu olan eskiden boluyabağlı ama sonra 12 kasım 1999 dan sonra zaten il olacakken deprem sayesinde il olduğu söylenen (ama öyle olmayan)gezilecek harika yerleri olan (ağlayankaya, antik roma tiyatrosu) küçük şirin bir ilimizdir.
düzce ilinin merkezi olan şehirdir. düzce eskiden bolu iline bağlı bir ilçeydi. ancak 12 kasım 1999 depreminden sonra oluşan hasarın daha hızlı onarılabilmesi için 81. il yapılmıştır.
http://www.duzce-bld.gov.tr/
http://www.duzce-bld.gov.tr/
batı karadenizin zonguldak ve karabükten sonra en gelişmiş üçüncü ili.ayrıca halkı oldukça muhafazakardır.öyleki bu ilde sol görüşlü gazetelerin tamamı hemen hemen hiç satmazken yenişafak,zaman ve özellikle vakit gazetesinin tavan yaptığına şahit olunur.
neden bekliyorsun?
bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?