(bkz: stres yaparsam sınav bana girecek)
(bkz: çalı$ abuzittin çalı$)
sınav stresi
realist insanlarda kendine yer bulamaz bu stres.düşünce mekanizması şu şekildedir;ben stres yapsam da yapmasam da bu sınava gireceğim.stres bana hata yaptırır.o halde neden stres yapayım ki?
kimilerinde ise bu stress hic yoktur. hatta o kadar hic yoktur ki, sinav sabahindan bir gun once sabaha kadar, yani neredeyse sinavin olacagi saate kadar icerler, ardindan da sinava girmek uzere yola cikarlar yanlarinda kalem dahi yokken. genelde bu ki$ilerin akibetleri olmadik bir yerde trafige yakalanarak sinava gec kalmak ve girememektir.
sınav stresi, bu dünyada sadece ökaryotlar üst aleminin hayvanlar aleminin omurgalılar alt şubesinin memeliler sınıfının primatlar takımının insansılar üst familyasının büyük insansılar ailesine dahil olan insanın yaşadığı bir stres olup, üniversitelerde vize stresi ve final stresi diye ikiye ayrılmaktadır. final stresi apayrı bir stres olup, bazen geçmeyi veya sıçmayı(kalmayı) belirler. vizeler en fazla %30 etkiler, o da nadir görülür. ama final en az %40 etkiler, o yüzden kasmak lazımdır. stressiz günler dileğiyle.
(bkz: stresten çalışamamak)
okul hayatı boyunca verilenler değil de, iş hayatına başlangıç ve gelicek belirlicek sınavlar için adına stres denmesi az olucaktır takdir ederim ki.
mide bulantısı olarak bünyemde baş göstermektedir bu stres. subjektif entry olduğunu düşünürseniz şöyle diyelim;
bazı kimselerde mide bulantısına yol açar bu stres. rahatsız eder. valla.
bazı kimselerde mide bulantısına yol açar bu stres. rahatsız eder. valla.
"bundan geçtim geçtim, geçemezsem sıçtım anasını satiiim of" cümlelerinin tekrarıyla olu$an kriz durumu.
sınava girmeden ortadan kalkması mümkün olmayan hadisedir. sınavdan sonra ise kendisinden eser kalmaz.
sınavlardan önce yaşanan lan ya beceremezsem gerginliği. yıllar yılı bir sürü teknik üretilmiş çözümü için. geçen sene keşfettiğim esaslı çözümü halka duyurmak isterim ben de: girmeyin sınava. freş.
neden bekliyorsun?
bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?