kişilerin görüşlerine katılmamamıza rağmen, kişinin o görüşte bulunma ve o görüşü savunma hakkına saygı duyduğumuzda kurulan cümle. mesela bir adam eline bir brokoli alıp "ben brokoliye inanıyorum vallahi zafer brokolinindir" dediği zaman, bu fikri saçma dahi bulsak o adama saygı duymak zorundayız. brokoliye saygı duymayız ama o adamın brokoliye inanma hakkına saygı duyarız. tabiiki o adam "brokoli sizi kahreylesin" demediği sürece.
saygı duyuyorum
ibrahim tatlises’in olur olmaz her dakka zirkettigi soz.
spiker- ibraham bey,iyi aksamlar
ibo- saygi duyuyorum!
spiker- ibraham bey,iyi aksamlar
ibo- saygi duyuyorum!
-soyun muberra!
-git isine necati!
-saygi duyuyorum muberra ama bunun yarini da var..
-git isine necati!
-saygi duyuyorum muberra ama bunun yarini da var..
genelde dogu menseili sarkicilarin saygisizliklarini ortmek ve kibar gorunmek icin kullandiklari cumle. biz de duyariz ama biz o kadar dillendirmeyiz. fark burada.
artik medyatik insanlarin konu$malarinin sonuna muhakkak eklemek zorunda hissettikleri cumle.ne cok saygili unlumuz varmi$ anlamadim ben.
(bkz: saygi)
yeniden liste ba$i olmu$ soylem..televizyon kameralari onunde neredeyse kanli bicakli olacak iki ki$i, birbirlerine demediklerini birakmadiktan sonra bir de kalkip "ben size saygi duyuyorum" demiyor mu i$te o an ben cok mutlu oluyorum bunca arbede sonucunda bu ki$iler hala birbirlerine saygi duyabiliyorlar diye..acaba yalan soyluyor olabilirler mi? acaba sirf soylemi$ olmak icin "size saygi duyuyorum" demi$ olabilirler mi? yo yo..muhakkak birbirlerine saygi duyuyorlardir.boyledir evet.kimse bu kadar iki yuzlu olamaz.
agir abilerin anlayi$ cumlesidir ki, bu lafin bokunu cikaran da ata demirer adli espri yumagidir. izleyin, izlettirin derim.
genelde devami "ama" ile gelen cumledir.
neden bekliyorsun?
bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?