nuray hafiftaş

meekma
80'lerin ortaları filan.. ekrana ilk çıktığı gün bizim televizyonun mavisi bitmişti..

güzel adını kirletmeden, yalakalık yapmadan geçti dünyadan.

mekanı cennet olsun.
tacican
albümleri
yaradan aşkına, güneş, 1988
dön iki gözüm, güneş, 1989
dilanım, güneş, 1990
divane gönlüm, destan, 1990
turquie aşık, mcm, 1991
atılmaz sevda, güneş, 1991
arada bir, netses, 1992
dinle, netses, 1993
şimdi oldu, asm, 1994
eline düştüm, mert, 1996
eyvah gönül, prestij, 2000
leyli leyli, prestij, 2002
sılayı ver ateş, 2005
yıllarım, 2007

serco
nuray hafiftas, 1964 yilinda kars’ta dogdu. ilk okulu taksim’de okudu. itu devlet konservatuar’ini bitirdikten sonra istanbul belediye konservatuari icra heyetinde 4 yil kadrolu devlet sanatcisi olarak calisti. ayni yillarda istanbul radyosu’nda da sozlesmeli sanatci olarak 4 yil calisti. simdiye kadar bircok album cikaran sanatcinin 100’u askin soz ve bestesi kendisine ait olan eserleri var. bunlardan "ayrilik nikahi", "yalan dunya" ve "isyan ediyorum"u kibariye, "hasret" ve "gurbet "i ise izzet yildizhan okudu. sanatcinin ’’ silayi ver ’’ isimli son albumunde ise kendisine ait alti bestesi bulunuyor.

tum bunlarla turk muziginin gonullu neferi oldu nuray hafiftas… onu herkes gozlerinin guzelligiyle tanidi. ancak onu yuz binlerce turk halk muzigi tutkununa sevdiren, muthis yorumu, egitimli sesi ile soz yazari ve besteci tarafi oldu… muzikal anlamda olsun, kisiligi ile olsun profesyonel muzik hayatina atildigi gunden bu yana cizdigi cizgiden odun vermeyen nuray hafiftas yeteneklerini sadece bunlarla sinirlamadi, baglamasiyla olan dostlugu halen devam eden sanatci bu ozelligi ile meslektaslari arasinda onemli ve ozel bir konuma sahip… "ben sansasyonla, dedikodu ile yillardir tanismadim… ne olduklarini bilmem… ben turku soylerim, baglama calarim ve uretirim…" yillardir bunlari soyledi ve bu sozlerin sahibi oldu.

turk halk muzigi’nin cagdas, otantizme asla ihanet etmeyen ama teknolojiye acik bir neferi oldu. zaman oldu kendi kulvarinda birlikte yaristiklari meslektaslarinin albumlerinde vokal yapacak kadar alcak gonullu ve ozverili oldu. gun oldu yanilgilarin faturasini baglamasina cikardi, guzel eserler uretti. urettiklerini de "sanatci kiskancligina" ters dusecek bir bicimde sanatci arkadaslariyla paylasti. nuray hafiftas’in turk halk muzigi klasik sanatcilari literaturune girmesine neden olan ozellikleri kuskusuz sadece bunlar degil. "eyvah gonul" de urettikleri eserlerden biri... ates muzik etiketiyle piyasaya cikan ’’ silayi ver ’’ isimli son albumunu suat sakarya ve kendisi yonetti.. 13 eserden olusan bu album yaklasik uc yil aradan sonra cikti.


kaynak :http://www.nurayhafiftas.com.tr/

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol