kimyasal formülü ve hedef kitlesi:evde denemeyin.
anason: iştah açıcı ve karminatif olarak kullanılır. çivit: halk arasında kabakulak ve pnömorinde kullanılır. çöpçün: hemoroit ve egzama da kullanılır. çörekotu: gaz söktürücü. dar ı fülfül: öksürük kesici ve bedeni ısıtıcı olarak kullanılır. hardal tohumu:iştah açıcı ve mideyi yatıştırıcı olarak kullanılır. havlıcan: öksürük kesici ve ağız kokusunu gidericidir. hıyarşembe: müshil olarak kullanılmaktadır. hindistancevizi ve beşbase: kaynatılmış suyu mide ağrılarına iyi gelir. hindistan çiçeği: hazım kolaylaştırıcıdır. kakule: lezzet verici, iştah açıcı. kal barda: italyancası ’galibarda’, mide ağrılarına iyi gelir. karabiber: öksürük kesici, uyarıcı ve baharat olarak kullanılmaktadır. karanfil: ağız kokusunu giderici, diş çürüklerinde ve diş ağrılarında kullanılır. kebabiye: idrar ve solunum yolları antiseptiği olarak kullanılır. kimyon: iştah açıcı, gaz söktürücü ve terletici olarak kullanılır. kırım tartar: kaşıntılı deri hastalıklarında kullanılır. kişniş: gaz söktürücü ve iştah açıcıdır. limon tuzu: macunun fazla tatlı etkisini hafifletmek için kullanılır. iksir: güç vericidir. ma i leziz: kalıcı tatlılık sağlar. meyan balı: öksürük kesici, idrar arttırıcı olarak kullanılır. portakal kabuğu: mideyi uyarıcı, koku verici olarak kullanılır. revan kökü: laksatif ve hemoroit tedavisinde kullanılır. safran çarpıntı giderici ve ferahlık verici. sakız: mideyi rahatlatıcı ve nefes darlığında öksürük gidericidir. sarı halile: iştah kesici olarak kullanılır. sinameki: müshil olarak kullanılır. şamlı ve şaşlı: kadın hastalıklarına iyi gelir. şeker: macunun kıvamını veren ve tatlandıran ana maddedir. rezene: mide rahatlatıcı ve gaz söktürücü. tarçın: kabızlığı ve karın ağrılarını giderir. tarçın çiçeği: koku özelliği için kullanılır. <gbkz:teke mersini: macun terkibinin daha değişik kokması için kullanılır. tiryaki: ilk çağlardan beri her derde deva olarak kullanılan muhtelif maddelerden meydana gelmiş bir terkiptir. <gbkz ud ül kahar>: diş ağrısı ve diş nezlesine karşı kullanılır. vanilya: uyarıcı, olarak bilinir. yenibahar: kuvvet verici olarak macunlara konulur. zencefil: nefes darlığı, soğuk algınlığı ve astıma karşı kullanılır. zerde çöp: kuvvet verici ve mideyi koruyucudur. zulumba: mide rahatsızlıklarında ve hemoroitte kullanılır..
mesir macunu
yapılmasına sebeb olan sey kanuni sultan süleyman ın anne sevgisidir.soyleki kanuninin annesi hafsa hatun hastalanır ve kanuni ferman verir.tez soylene merkez efendiye ki bir ilaç yapa sifa olsun anama.yapılmasına sebeb veren olay budur.hafsa hatun bu macun ile iyilesir ve kanuni de bu macunundan herkesin faydalanmasını ister ve her sene senlik duzenlensin der.
(bkz: ye macunu çıkar acunu)
yerli viagra
diş sökmeye birebirdir.
bunun bir de $enlikleri vardir.boyle cikiliri bir kule gibi bir yerin tepesine, ince uzun sakiz ebadindaki mesir macunlari avuclanir ve a$agida toplanan binlerce insanin arasina atilir.daha ilginci a$agidaki insanlar da minicik bir $eyi alabilmek icin birbirlerini ezmekten hic cekinmezler.
kulturumuze, tarihimize ve adetlerimize bir $ey soylemiyorum ama bunun daha insancil daha olmasi gerektigi gibi bir yolu yok mudur allaha$kina.bu nedir ya, yukaridan muhtemelen bir minareden a$agiya minicik minicik paketlerde mesir macunlari atilacak, benim yurdumun insani da kim olduguna onem vermeksizin minicik bir $ey icin onune kim gelirse ezecek yikip gececek.
cu$.
kulturumuze, tarihimize ve adetlerimize bir $ey soylemiyorum ama bunun daha insancil daha olmasi gerektigi gibi bir yolu yok mudur allaha$kina.bu nedir ya, yukaridan muhtemelen bir minareden a$agiya minicik minicik paketlerde mesir macunlari atilacak, benim yurdumun insani da kim olduguna onem vermeksizin minicik bir $ey icin onune kim gelirse ezecek yikip gececek.
cu$.
(bkz: padisah macunu)
(bkz: oy oy)
kuvvet macunu diye de gecen macun..
bu sene 465.si duzenlen mesir macunu senligine adini veren macun.yaklasik 50000 kisi macun kapma yarisina girismis;senliklere selda alkor,ilhan sesen de katilmistir.
(bkz: mesir macunlu cornetto)
(bkz: manisa)
içinde 41 çeşit baharat bulunur.
manisa’da meşhur olan, dişe yapışan, baharatlı, lezzetli, her derde deva macun.
41 çeşit baharattan sadece tarçın tadı alınır. dişleri yapıştırır bi süre sonra garip bi şekilde erir gider, bağımlılık yaratır. afrodizyak etkisi de yalandır.
afrodizyak etkisinin, yüzde 40nı oluşturan tarçından kaynaklandığını öğrendiğim şekerimsi.
ust damakla dil arasina yerlesitirip emerek tuketmekte fayda vardir. dise bulastirmamaya ozen gosterilmeli
(bkz: power up)
neden bekliyorsun?
bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?