lepistes

avalon
senelerce baktığım balık cinsi erkekleri renkli ve göz alıcı olur dişileri tam tersi renksizdirler ve sürekli doğururlar bir keresinde ortalama 20 yavru dünyaya getirebilirler. yavru lepistes (saydam renkli fırlayıp duran o şeyler) çıktıkları anda hiç hareket etmeyip yavaşça aşağı süzülür dikkat çekmez zira annelerine leziz bir yem olabilir. genellikle doğan yavruların çok azı hayatta kalabilir. amazon nehri ana vatanıdır ortalama sıcaklık onlar için oldukça elverişlidir bakımı kolay olduğundan ilk akvaryumunuzu bu cinsle oluşturmanız tavsiye edilir.
westkhan
görünüşleri tatlı olsada canavar özelliklerine sahip balıktır ayrıca gökselin yıllarca lemanyakta ve lombakta çizdiği türk profesördür ama bu karakter karaktersizin allahıdır o ayrı.
tamu
yavrularını, doğurduktan hemen sonra yiyebilen, annelik duyguları gelişmemiş canavarımsı balıklardır bunlar.
serco
yeni baslayandan tecrubeliye kadar her duzeyden akvaryum meraklisinin besleyebilecegi bir baliktir.

sayisiz renk kombinasyonuna sahip olabilirler. cesitliligin bu denli cok olmasi akvaryumlarin rengarenk gorunmesini saglar. alman, kobra, mavi lepistes gibi cok bilindik varyetelerin yanisira kilickuyruklu lepistes gibi cok ozel varyetelere de rastlanabilir.

degisik su kosullarina adapte olabilen bir baliktir. genis bir sicaklik araliginda beslenebilir. pek cok kisi 26 derecelik sicakligin bu baliklar icin sart oldugunu dusunur. gercekte bu derecenin altindaki sicakliklarda da gayet saglikli sekilde yasamlarini surdurebilirler. 20 derecenin altinda gelisimleri yavaslar. su degisimleri aksatilsa bile fazla bir sorun yasanmaz. yukselen nitrattan bile pek etkilenmezler. nitrat degerlerinde cok asiri yukselmeler oldugunda kuyruk ve yuzgeclerde mantar benzeri gorunum ve erimeler yasanabilir. bu tablo, yavas ilerleyisi ve ilaca cevap vermeyisi ile mantar hastaligindan ayirdedilebilir.

pul yemler, granul yemler, canli yemler... tum yemleri nazlanmadan tuketirler. kaliteli, bitkisel katkili pul yemlerin bu baliklarin gelisiminde ve renklenmesinde buyuk fayda saglar. haftada 3-4 ogun canli yem verilmesi faydalidir. artemia larvalari hem yavru hem de eriskin lepistesler icin essiz bir yemdir.

yuksek ureme potansiyeline sahiptirler. yavrular hizla gelisir ve ureme cagina ulasirlar. uretimlerinde yavruluk kullanilabilir ancak bitkili akvaryumda serbest dogum yapilmasi disi baligin yipranmasini onler. dogum sonrasi kondusyon kazandirici yemleme yapilmazsa birkac dogum sonrasi disiler kamburlasir ve olurler.

karma canli doguran akvaryumlarinda beslenebilirler. akvaryumda bol bitki bulunmasi, kilickuyruk gibi turlerin lepisteslerin kuyruklarina vurmasini engeller.

bu baliklari besleyen her hobici beyaz benek ve mantar hastaligi hakkinda bilgi sahibi olmali ve gerekli ilaclari bulundurmalidir. akvaryuma cok az miktarda iyotsuz tuz eklenmesi bile hastalik riskini belirgin bicimde azaltir.
angelus
ureme konusunda tarih yazmis bir balik turudur. oyle ki sadece disilerden olusmus bir akvaryumda, erkek olmamasina karsin disilerden biri erkek gorevi gorup uruyebiliyolar. felaket. öyle bakymy kolay felan diye kanyp almayyn.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol