kuantum fiziği

ismettt
albert eınsteın'ın en büyük katkısıdır dünya'ya. kuantum'a göre ışık hızına yaklaştıkça yerçekimi artar artan yerçekimi zamanıda çeker/yavaşlatır bu yüzden ışık hızı ve bu hıza yakın hızlarla gidilebilirse zamanın farklı bir düzlemine gidilebilir. bu eskıden ıkız kardeş paradoksuydu şuan ıse kanıtlandı. uçakta yapılan bır deneye göre yerdekı ınsanların uçaktakı ınsanlara göre sanıyenın mılyonda bırı kadar daha fazla yaşlandığı görülür. yıne ıkıncı bır deneyde sicim deneyidır. bu sicimler 10 üzerı -35 kalınlığında olup 10 üzeri -43 sanıye yaşamaktadır fakat güneş'ten çıkan sicimler ışık hızında hareket ettikleri için dünya'ya kadar ulaşıp atmosferde sönerler. şimdi şöyle bir düşünürsek güneş'ten çıkan ışıklar dünya'ya 8 dakika sonra ulaşıyor ama sicimlerin yaşam süresi 10 üzeri -43 sanıye bu da gösteriyor ki ışık hızıyla giden sicimlerin zamanı genişlettiği ortaya çıkıyor.
...

aslında şuan her alanda dolaylı veya doğrudan olarak biz kuantum'u kullanıyoruz. kendi alanım olan psikolojide bile kullanmak durumundayız çok uzak görünmesine rağmen bu terimler.

parapsikologların ortaya attığı fikire göre ilk çağda insanlar aslında ilkel değildi ve şuanki insanlığa göre çok daha gelişmiş varlıklardı.bu teorıyı güçlendıren olgulardan bahsedeyım. ilkel çağda insanların teknolojik gelişmelerden yoksun oldukları için iletişim olanağı telefonlar değildi bu yüzden insanların telepatik iletişim becerileri bizden çok daha iyiydi. herkes bılır sümerlerın tekerleğı icat ettığın fakat çoğu ınsan bılmez taşların üzerıne güneş sıstemını çızdıklerını pekı sümerlıler bunu nasıl başardı ? şuankı teknolojıyle bıle yapması 20 yıl sürecek olan mısır pıramıtlerını mısırlılar nasıl bızden daha kısa sürede ve o teknolojıyle bıtırebılır ? arkadaşlar ilk çağda insanlar beyinlerini bizden daha iyi kullanmaktaydı bunun üzerine daha çok örnek verebilırım fakat günümüzde insanların beyinlerini kullanması gereken noktaları makinalar yapabildiği ıçın ınsan beynının bazı bölümlerı körleşıyor ve körleşmeye devam edecektır.
furkanka
madde ve ışığın, atom ve atomaltı seviyelerdeki davranışlarını inceleyen bir bilim dalı.

kısaca dönen nesnelerin fiziği.
freyja
basit görünümlü denklemin sayfalarca çözümünden sonra cevabın bir çıkmasıyla bir parçağın evrende bir yerde olduğunu söyleyen . bu denklemin zamana göre türevinin sıfır olmasıyla parçağın zamana göre değişmediğini anlatan, fizikçilerin üçüncü sınıfta anasını ağlatan, inanılısı güç olan ders
goshenit
benimsendiği ve yaşantınıza taşıdığınızda ürkütücü sonuçlar ortaya çıkabilir aman dikkat. ibretlik olmayın.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol