knowing

ordi
(bkz: kehanet)

nicolas cage'in başrol oynadığı ingiltere - a.b.d ortaklığıyla hazırlanan 2009 yapımı filmdir.

filmde bir ilköğretim okulunda yapılan zaman kapsülü isimli etkinlikte demir bir tüpün içine öğrencilerin çizdikleri resimler koyulacaktır ve 50 yıl sonra bu kapsül yeni öğrencilere dağıtılacaktır. öğrencilere resim dağıtılırken bizim ana karakterimizin oğluna sayılarla dolu bir kağıt gelir. bu sayıları karakterimiz kısa bir sürede çözmesine rağmen yapabileceği hiç bir şey yoktur.
independence
filmin son sahnelerine dogru ortaya cikan uzayli abilerimizin sirtlarinda i$iklar sacan kanat $eklinde bir $eyler vardi. film dinlerin ortak noktalarina, adem ile havva’ya direk bir gonderme yapmi$ esasen, bu ba$lik altinda yazilanlari okuyunca daha detayli gozunde canlandiriyor insan. inancsiz bir profosor ve inanmasi icin gerekli olan tum veriler verilmi$ filmde. gerci en sonunda inanmasi icin verilen tum veriler de uzaylilara baglanmi$, yine maneviyat anlaminda bir inanca yonelti$ yok, tam aksine "din yoktur az uzayli vardir" vurgusu i$lenmi$.
mitili
filmdeki uzaylı denilen şeylerin mahşerin dört atlısı olduğunu düşünüyorum. sadece atları yoktu, uzay gemileri vardı.
mad
vay mnskym esrarengiz olaylara bak havasında başlayan film. her ne oluyorsa 2.yarıda saçmalamaya başlıyor. çocuk ve kızın adem-havva tasvirini üstlenmiş olması çok açık, bir de ağaç koymuşlar filmin sonunda falan yasak elma havası katmak için. hadi onlar neyse de uzaylılar ne sikim bir şey bu filmde. daha önceden de hislerimi gayet açık belirtmiştim bu filmle ilgili;

#854972
independence
alex proyas imzali bir film. ba$rollerde nicolas cage ve rose byrne’i goruyoruz.

zaman kapsulune bir ogrenci tarafindan birakilan bir kagit, kagitta yazili olan rakamlarin aslinda tarihleri ve olaylarin meydana gelecegi koordinatlari belirtiyor olmasi ve olaylarin saniye saniye gercekle$mesi sonucunda kiyametin gelmesini konu alan kiyamet senaryolu bir film. ancak diger kiyamet senaryolu filmlerden ayrildigi en onemli nokta filmde kullanilan ozem efektler. ucagin du$mesi ve dunya $ehirlerinin birer birer alevler icerisinde kaldigi sahneler tekrar tekrar izlenmeli.

:--------------------------------------------------spoiler--------------------------------------------------:

nicolas cage’in cocugunu uzaylilara teslim ettigi yerde uyuyakalmasi ve ertesi sabah uyandiginda her iki arabanin da halen daha farlarinin yanik olmasi ve o arabanin cali$masi bana cok akilci gelmedi. arabalarin ikisinin de akuleri en azindan bir hayli zayiflamaliydi oysa ki.

:--------------------------------------------------spoiler--------------------------------------------------:
elma sekeriiii
biraz mistiksel olaylarla yogrulmu$, bilim kurgu tadındaki filmdir.


her $ey bir yana, efektler muhte$em kullanılmı$tır bu filmde. bir ucagın dü$me sahnesi, newyork’un ba$lıca olmak üzere, tüm ülkelerin yanarak kül olması ancak bu kadar ba$arılı gösterilebilirdi.

çok güzeldir. gidip izlenmeye deger olanlardan.
kalimera
nicolas cage’in gerilim yüklü filmi.
:--------------------------------------------------spoiler--------------------------------------------------:uçağın düşme sahnesi, metronun çarpma sahnesi bi de bütün o diğer felaket sahnelerine bayıldım.:--------------------------------------------------spoiler--------------------------------------------------:
van ness
yeni ingilizce öğrenenlerin sıkça yapabildikleri gramer hatası. know; -ing ekiyle kullanılmaz.

ayrıca sadece yeni öğrenenler değil de daha kazma durumdakilerin de yapabilecekleri hata ki üniversitenin son sınıfında asılan bir panoda yabancılara rehberlik etmek için öğrenci aranmaktaydı ve niteliklerden biri şu idi:

(bkz: knowing english better)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol