evrensel bir ortak noktada buluşmaya engel cümledir.herkes bana göre ya da kime göre neye göre diyerek kendi algılamasını öne sürdükçe nerede buluşulacak,nasıl ortak bir yaşamdan bahsedilecek bilemiyorum.aitliği iterek bireyliği ve beraberinde bencilliği getireceği için tehlikeli kabul ederim.
kime göre neye göre
günümüz sözlük dünyasinda her basligin altina yazilabilen, ki yazildiginda da yadirginmayan bir veryansin cigligi.öyle ki kisi basligina entry diye döse gider, arada kaynar o derece. özelikle anket basliklarinda görmeye sikca alistigimiz "önce ben yazacam hayir ben yazacam " seklinde bizi birbirimize düsürmüs adi bir kelime öbegi. zira ingilizce icin get fiili ne kadar önemli; hemen hemen her yere uyansa sözluk icin de bu adi söz öbegi o kadar önem arz etmektedir.gerci bunda sözlük bünyesinin sahip oldugu engin anket deryasini da göz ardi etmemek gerekir.
bir durumun tartışılabilirliğini ve herkese göre farklı yorumlanabileceğini belirten, soru cümlesi gibi duran ama soru değil ima içeren söz öbeği.
e=m.c2 nin kelimeler ile olan ifadesi.ama dikkat edilmesi gereken durumun sabit algı/anlayısın goreceli oldugudur.
göreceli olan anlamındadır.en sevdiğim versiyonu kime göre normal neye göre normaldir.
anket içeren başliklara entry olarak yazildiğinda "bilgiçe göre,bilgiçin zevkine göre" diye cevaplanabilecek soru.
(bkz: görecelilik)
(bkz: subjektif rölativizm)
otorite kim dedirtecek soz obegi.
(bkz: albert einstein)
goreceli,kisiye gore degisir,anlaminda.
guzellik, iyilik, hosluk goreceli kavramlar oldugundan mutevellit en kelimesinin iyi guzel hos kavramlarinin basina gelmesiyle soylenen sozdur.
anket icerikli basliklarin yazarlarina sorulmasi gereken soru...
neden bekliyorsun?
bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?