kemal kerinçsiz

independence
ergenekon davası’nda savcı tarafından hakkında tck’nın 312/1’inci maddesi uyarınca “cebir ve şiddet kullanarak türkiye cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesi talep edildi.
ya basta viva zapatista
hukukçular birliği genel başkanı avukat faşizan zihniyettir.hrant dink ve orhan pamuktan sonra bu sefer de elif şafak’a bir kitabı yüzünden dava açmıştır.akıl, fikir , ihsan eyeleye yarabbi bu adamı... habere göre,hukukçular birliği genel başkanı avukat kemal kerinçsiz, orhan pamuk ve hırant dink’ten sonra şimdi de elif şafak’ın son romanı ’baba ve piç’ hakkında suç duyurusunda bulundu. orhan pamuk ve hrant dink’i de mahkemeye veren, ermeni konferansını engellemek isteyen, avukat kerinçsiz tarafından yapılan suç duyurusu üzerine yazar elif şafak’ın ifadesi alındı.

beyoğlu cumhuriyet savcılığı’na giden elif şafak, kendisine yöneltilen iddiaları cevaplandırdı.
elif şafak’ın son romanındaki diaspora ermenilerine ait ifadelerin, yazara maledildiği belirtiliyor.
ayrıca roman kahramanlarının kendi aralarındaki konuşmaları da avukat kemal kerinçsiz tarafından ’türklüğe hakaret’ olarak yorumlandı.

orhan pamuk davasi
yazar orhan pamuk, bir isviçre gazetesine, "bu topraklarda 30 bin kürt ve 1 milyon ermeni öldürüldü. benden başka kimse bundan bahsetmeye cesaret edemedi" açıklamasında bulununca hakkında tck’nın 301’inci maddesinden ‘türklüğe hakaret’ davası açılmıştı.
üç yıla kadar hapsi istenen pamuk savcılık ifadesinde, "ben türküm ve bununla da gurur duyuyorum" demişti.
geçtiğimiz ekim ayında almanya’nın frankfurt kentinde alman yazarlar birliği’nin ’barış ödülü’nü alan pamuk, burada yaptığı konuşmada da "açık ve net bir şekilde tekrarlıyorum. ’1 milyon ermeni, 30 bin kürt öldürüldü’ dedim. bu sözlerimin arkasındayım" ifadesini kullanmıştı.
16 aralıkta ilk duruşması yapılan yazar pamuk davası adalet bakanlığı’ndan beklenen yazı gelmediği için 7 şubat 2006 tarihine ertelenmişti.
şişli asliye ceza mahkemesi, bu tür davalar için adalet bakanlığı’nın yazılı izninin gerektiğini belirtmiş ve izin verilip verilmediğinin sorulması için bakanlığa yazı yazılmasına karar vermiş, duruşmayı da 7 şubata ertelemişti.
duruşmanın ertelenmesi kararına ab yetkililerinden tepki gelmiş, yetkililer birbiri ardına eleştirilerde bulunmuştu.
dava günü şişli adliyesi önündeki pamuk ve yabancı yetkililere yönelik protesto gösterileri de, türkiye ve dünya basınında önemli yer tutmuştu.
ab - türkiye karma parlamento eş başkanı joost lagendijk, ’’hükümet, parlamentoya değişiklik yasası getirebilir. yapılacak şey budur. türkiye’nin imajına büyük bir zarar vermiştir. avrupa’da kötü bir imaj doğmuştur. ünlü bir yazar hakkında dava açarsanız, dışarıda milliyetçiler bu yazarı dövmek için arabasına saldırırsa, burada ciddi bir sorun vardır" demişti.
ap türkiye raportörü camiel eurlings de, hükümetin yazar orhan pamuk davasını düşürmesi gerektiğini belirterek, ’’hükümet reform taahhüdüne sadık kalmalı’’ şeklinde konuşmuştu.(çeşitli ajanslar)

sesonline net

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol