izmir atatürk lisesi

salome
dejenere olmustur, eskiden cok basarili ogrencilerin girip daha da basarili bir hale gelip cok iyi universiteleri kazandiklari bir lise idi. su anda durumu icler acisi.
darkkwayy
sıkı bir yönetim ve disiplin anlayışına sahip ,salah birsel, mehmet emin yurdakul,atilla ilhan gibi ünlü mezunları yetiştiren; izmir’in köklü okullarından biri.1888 yılından 1998 yılına kadar erkek lisesi olarak eğitimini sürdüren ancak daha sonra kızlarında alınmaya başladığı , okumaktan gurur duyduğum lise.adnan saygun tarafından bestelenmiş ,söylenirken gaza getiren bir marşa sahip.i-i-ial...
smyrnaangelus
bizim kalbimiz ilim ateşiyle bugün tuttuğumuz yol, inkılabın yoludur
yarının ümitleri genç nesil derler bize
bize iman veriyor hür vatanın hür sesi
ebediyyen var olsun izmir atatürk lisesi
nurlu mefküremize lise hayat veriyor.
ilim bizim aşkımız, türklük bizim şanımız
gideceğimiz yolu gazi’miz gösteriyor.
yaşasın türk milleti, yaşasın vatanımız.
bize iman veriyor hür vatanın hür sesi
ebediyyen var olsun izmir atatürk lisesi


bu da marşımızdı..i-i-i a l !!!
floydian
kanımca izmir´in en iyi lisesidir. buradaki bazı köklü liseler gibi boğaza karşı duramasa da izmir´in gözbebeği fuara karşı durur, bu duruştan mütevellit de fuar zamanları hep park yeri olarak kullanılır yani neredeyse bütün izmirlilerin bu okulun bahçesine en az bir kere girip çıkmışlığı vardır. bir de hemen arkasında bir kız lisesi vardır ki bu okulumuzun sevgi yumağı gibi dururlar öyle.

http://www.ial1888.org/
asturyas
her sene mayıs ayının ilk pazar günü okulun öğrencilerinin ve mezunlarının birbirleriyle kaynaşmaları için pilav günü düzenlenmektedir.
asturyas
4 sene bu okulda zamanımı geçirmeme rağmen yaşadıklarımı ne siz sorun ne ben söleyeyim... böle yazınca aklıma hiçbişi gelmiyor çünkü.
laf bir yana zaman süper hızlı geçti... ben bile anlayamadım...
öğlenleri dışarı çıkamazdık...
idarecilerinden pek çogumuz memnun değildik...
öğretmenlerle aramız hoştu iyiydi...
bizden önceki senelerde arka bahçede uzun eşşek turnuvaları yapılırmış...
biz onu da kaçırdık....
ama ne olursa olsun neşeli hüzünlü her duyguyu tattıgım 4 yıl geçti orda...

ii-ial !!!!!!!!!!
oktuys
eskinin hatırasını yaşıyor ne yazık ki. ben bu okulda kızların alınmasından sonra okudum. fakat başarısızlık kızların okula gelmesinde değildi. ülkenin genel hali bu okulu bu hale getirdi. gelen öğretmenlerin niteliğinin düşük olması(zira bu insanlar binbir alavere dalavereyle gelen insanlardı), bununla beraber öğrenci niteliğinde de bir düşüş yaşanması, o kadar çok geliri olmasına karşılık okula neredeyse hiç bir yenilemenin yapılmaması (özellikle kütüphane ve bilgisayar sınıfları ve atölyeler) ve yönetimdeki bütün iyi değerlere delicesine sahip çıkan ama belki de en çok o değerleri suistimal eden kokuşmuşluk ((bkz: hilmi hadimoğlu))ne yazık ki bugün bile gitsek yine aynı gazlamanın sürdüğünü görmemize neden olacak ve başarılı bir okul olduğu gerçeğini sadece anılarda yadetmemize neden olacaktır.
sinirsahibi
izmir’in en eski okullarindan biri. eski mezunlari itibariyle okula duyulan sevginin had safhada oldugu ancak kiz ogrencilerin gelisinden sonra okulun erkek lisesi kimliginin kaybolmasi ve her doneminden cikan hababam ruhlu siniflardaki azalmanin surekli arttigi okul. 95 yilinda gitmekten vazgectigim lise.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol