iktisat

trantula
üniversitede okumaya çalıştığım bolum. akraba ve eş dostun soruları üzerine ne işe yaradığını anlatamadığım anlattığımda da anlaşılmayan bolum.
-ne okuosun olum sen ankarada
-iktisat amca.
-o ne olum ne olunuyor ordan
-amca bole parayla uğraşcaz işte
-heee bankacı yane
-???????
metepala
belki temel bir bilim dalı değildir, ancak bütün diğer bilimlerin gelişebilmesi için olmazsa olmaz bir disiplindir.
redjurist
okulda en nefret ettiğim ders.alakasız bir bölüm okumama rağmen hocanın siz geleceğin aydınları olacaksınız bunun için ekonomi bilginiz tam olmalı diyerek bizi sınavlarda şekilden şekle soktuğu ders.
ayrıca mikro va makroya gelen iki profesörün sorularıda bi okadar gıcıktır. sınavda 60 tane soru sorulur ve her soru 1 veya 1.5 puandır resmen öğrenci eziyet çeksin bizde kapının arkasından gülelim mantığıyla hazırlanmıştır. yıl itibariyle bütlere kaldığım ders
melusine
iktisadi ve idari bilimler fakultesi’nin en zor bolumudur.dort yilda mezun olmak icin kasmak sarttir.dersler bunaltsa da cok havali bir bolum oldugunu dusundugum,diplomasini tasimaktan gurur duyacagim bir bolum.
pinkcat
insanin canina okuyan,ne kadar calisilirsa calisilsin iktisat-1 diye adlandirilan en kolay kisminda bile adami cuvallatan,mikrosu ayri,makrosu daha bi ayri dert olan ders/bolum.bolumum iktisat olmamasina ragmen bu kadar nefret ettim kendisinden.son derce nevi sahsina munhasir bir derstir.bana iktisati anlarsam dunyada anlayamayacagim hic bisey kalmaz gibi gelio.ayrica ogretilenlerin gunluk hayatta ne halta yarayacagi baska bir konudur.hocalari ikiye ayrilir:iktisata tapanlar ve iktisattan nefret edenler.cogu hocanin gozluklu,gobekli dinazorlar olmasi da apayri bir olaydir.
deep driver
kit kaynaklar nasil kullanilmalidir ki sonsuz ihtiyaclar karsilanabilsin sorunsalina cesitli teori ve yontemlerle cozum bulmaya calisan bir bilim dali.
maliyeci
kitap yazip gelip sinifta okuyan profesorler olmasa belki de cok zevkli ve anlamli bir ders olarak kalirdi aklimizda.lakin gecmek icin gotten $iringayla kan cektirmeyi kabullenmemiz gerekiyor gece gunduz cali$arak.
seyhmerat
gunluk hayatta babamizin is yerinde,bakkal amcanin bakkalda ya da kasapin kasapta yaptigi parasal konularin bir takim teorilere ve grafiklere oturtulmus ve zorlastirilmis hali.tabi boyle olmasaydi bilim olamazdi.
sophie
microsuyla olsun macrosuyla olsun zeynel dinler adli uludag universitesi profesorunun kitabindan baska hic bir hocanin anlatmayi beceremedigi,grafik dolu,hele liseden yeni cikan bunyede kabus etkisi yaratan,nerden geldim universiteye dedirten ders.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol