her ne kadarsiyasi olarak böyle bir kavramdan bahsetmek yanlış olsa bile adetler,gelenekler,görenekler kısacası yasam tarzı ve buna benzer farklılıklar bir cok federe devlette de yasandığı gibi ülkemizde de cok ciddi sorunlara yol acabilmektedir.
aynı sınırlar içerisinde beraberce yasayan halklar gerek ekonomik,gerek sosyolojik gerekse de dil,din ve mezhep gibi farklılaştırıcı etkenlerden dolayı birbirlerine yabancılaşabilmektedir ne yazık ki.
din,dil,mezhep , gelenekler kısaca kültür farklılıkları birleştirici unsurlar olarak anılabilecekken;ülkemizde coğu kez ayırıştırıcı,farklılaştırıcı etkenler olarak göze carpmaktadır.
aynı catı altında beraberce ortak bir gaye cercevesinde rahatca yasanabilecekken tarafların şoven,milliyetci tutumları maalesef iç ülke ve benzer kavramları her zaman için herkesin bildiği ancak kabullenemediği,adeta gizli bir şifre gibi hafızalarda yer tutmasına sebebiyet verebilmektedir.
ic ülke
beyaz kürt olarak bilinen yılmaz erdoğanın bunu siyasi bir vurgu olarak kullandığına, kullanabileceğine inanmıyorum. ama anadolu mozayiği öylesine bir farklılık taşır ki içerisinde, bilmeyen bir insanı güneydoğuya, oradan alıp trakyaya ve oradan da alıp karadenizdeki herhangi bir yere götürürseniz ortaya çıkan coğrafik, kültürel, dilsel ve sosyal farklılıklar yüzünden üç ayrı ülke gezdiği hissine kapılabilir...
bende chat yaparken bana aşık olma ihtimalini sevmiştim vakti zamanın
neden bekliyorsun?
bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?