entry girme ekolleri

ithilquessir
en genis kapsami ile bilgi, dusunce, ayar, espri ve anket turevleri olarak bese ayrilir.

bilgi: bilgi sozlugun ismini veren, her zaman acik kollar ile kabul etmeye hazir oldugumuz entry’lerdir. rifat ilgaz basliginin altina, dogum tarihini, yazdigi kitaplari, yazdigi kitaplarin sayfa sayilarini girmektir. ozellikle basligin altindaki bir numarali tanim entry’si bu sekilde olmalidir.

dusunce: rifat ilgaz’in en guzel kitabi calikusu’dur demektir. kisisel dusuncedir. sizle ayni dusunceyi paylasan insanlarca oy kazandirip karsit goruslerce oy dusurebilir. kisi subjektif yanini one cikarip olani degil algiladigini yazar. bilgi sozluk gelisimi icin onemlidir.

ayar: calikusu rifat ilgaz’in kitabi degildir demektir. baska yazilmis bir seyi yada dusunce tarzini elestiren, laf sokan, gondermede bulunan anlatim tarzidir. genelde bir entry’yi refere etmesi gerektigi yada kisilik haklarina saldiri icerebilecegi icin "ayar vermek" zor bir ugrastir. ince istir. dikkat etmek, saga sola ayar vermemek gerekir.

espri: puan toplayip populer olmanin en kolay yoludur. komik ve eglendirici entry’ler girilir, hayalgucu konusturulur, gulmeyen yazarlar birebir ev adreslerinde ziyaret edilip gidiklanir. espri ekolunde entry girerken dikkat etmek, sozluk konseptini sakaya getirmemek gerekir. hababam sinifindaki inek saban’in hamile kalmasi hos bir basliktir.

anket: kisisel olarak pek sevmedigim, ama sozlukteki espri ekolune yardimci olan, ayrica dusunce ekolunu destekliyerek yazarlarin birbirini tanimasi, kaynasmasi, bir nevi ortak bir kap misali fokurdamalari acisindan ise yaradigi icin olabildigince esnek davranilmaktadir. rifat ilgaz’in sevilmedigi ortamlar diye bir baslik acilabilir. en azindan bir tanim enty’si girilirse guzel olur.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol