üretimde kimyasal girdi kullanmadan, üretimden tüketime kadar her aşaması kontrollü ve sertifikalı tarımsal üretim biçimidir. ekolojik tarımın amacı; toprak ve su kaynakları ile havayı kirletmeden, çevre, bitki, hayvan ve insan sağlığını korumaktır. tüm bu olumsuz etkilerin ortadan kaldırılması amacıyla kimyasal gübre ve tarımsal savaş ilaçlarının hiç ya da mümkün olduğu kadar az kullanılması, bunların yerini aynı görevi yapan organik gübre ve biyolojik savaş yöntemlerinin alması temeline dayanan ekolojik tarım sistemi geliştirilmiştir. fao ve avrupa birliği tarafından konvansiyonel tarıma alternatif olarak da kabul edilen bu üretim şekli değişik ülkelerde farklı isimlerle anılmaktadır. almanca ve kuzey avrupa dillerinde “ekolojik tarım”, fransızca, italyanca ve ispanyolca’da “biyolojik tarım”, ingilizce’de “organik tarım” türkiye’de ise "ekolojik veya organik tarım" eş anlamlı olarak kullanılmaktadır.
ekolojik tarım
dogal uretilen urunler gercekten tat farkı ile daha caziptir fakat bu nufusa hormonlu uretimin bile az geldigini dusunursek gercekten cok mesakkatli ve zor bir pazardır denebilir.
not:yetistiriyorum isteyenler buyursun
not:yetistiriyorum isteyenler buyursun
(bkz: doğal ürünler)
son zamanların moda deyimi.özellikle hormonlu ürünlerin kanser yapıcı etkisinin kesinleşmesiyle bu tarım ürünlerine rağbet artmıştır.
neden bekliyorsun?
bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?