boston celtics

orqn
oklahoma city thunder la yaptıkları takas soncu kendrick perkins + nate robinson karşılığında jeff green + nenad krstic + clippers ın 2012 deki ilk tur draft hakkını aldılar.

öte yandan luke harangody ve semih erden’ i cleveland’ a gönderip 2013 için 2. tur draft hakkı aldılar.

kendrick perkins’ i kaybetmek istemiyorlardı mutlaka ama perkins’ in takımla anlaşamadığı yönünde haberleri çok duyuyorduk. muhtemelen istemeden yapılan, zarardan kar etmek amaçlı bir takas bu. yine de perkins karşılığında çok daha iyi şeyler alabilirlerdi. aldıkları oyuncular celtics basketboluna uymuyor.

nate rabinson’ u takımdan göndermeleri bu takasın onlar adına en sevindirici yanı olmuştur. oklahoma bu adamla nasıl başa çıkacak merak ediyorum doğrusu!

an itibariyle celtics pota altında 2 o neal+ 1 kristic ve 1 glen davis kaldı. o neal’ lar haftada 8 kez sakatlanacakları için kristic+davis ikilisinin eline bakacaklar. burası pek parlak gözükmüyor celtics için.

bana kalırsa toplamda zararlı çıktılar. nate’ i gönderip bir yedek pg almaları yeterliydi. suyu fazla bulandırdılar!
orqn
bu yaz yaptığı transfer hareketleriyle takımın yaş ortalamasını bir hayli yükseltmiştir. aslında zaten çok yüksekti yaş ortalaması ama artık öyle böyle değil, bildiğin huzurevi kıvamına yaklaştı. tabi bu olaya ’ tecrübe ’ açısından bakarsak iyi sonuçlar da çıkartabiliriz.

şöyle ki 19 kişilik kadroda, nba de 9 ve daha üzeri yıldır oynayan 8 oyuncu var;

(bkz: ray allen)..(14)
(bkz: michael finley)..(15)
(bkz: kevin garnett)..(15)
(bkz: jermaine o neal)..(13)
(bkz: shaquille o neal)..(18)
(bkz: paul pierce)..(12)
(bkz: rasheed wallace)..(15)
(bkz: brian scalabrine)..(9)

takımdaki oyuncuların nba tecrübelerinin ortalaması yedi buçuk. 19 kişilik kadrodaki çaylakları, sözleşme imzalanan ama takıma alınmayacak oyuncuları da çıkartırsak bu oran çok daha fazla olacaktır.

kadrodaki çoğu oyuncunun kariyeri boyunca hemen her başarıyı tatmış olması da cabası. yani daha önce ulaşmadıkları, onları hırslandıracak yeni bir hedefleri de yok.

yine de bana göre kağıt üzerinde şu anda nba in en iyi takımıdır boston; fakat 82 maç+ play off lar boyunca bu takımın önce sağlığını, sonra motivasyonunu korumak hiç kolay olmayacaktır.
sepulturk
off seasonda yaptıkları müthiş transferlerin ardından sezona 5-0’lık bir seri gibi müthiş bir girişle başlamış takımdır. özellikle kevin garnett’teki eski hırs müthiştir. tekrardan 15 ribaundlara ulaşmaya başlamıştır. ray allen’dan bahsetmeye bile gerek yoktur. o zaten her zaman saat gibi ilerlemektedir.
nick nicki nickince
tarihi:

boston celtics, 1946 yılında nba kurulmadan önce bu ligin kurulmasına öncelik eden iki ligden biri olan basketball association of america (baa) ligi takımı olarak kuruldu. daha sonra bu ligin ülkenin diğer takımı ile birleşmesi sonrası nba’in ilk takımlarından biri durumuna geldi.

1956 yılında bill russell’ı kadrosuna katan takım bu oyuncunun önderliğinde önemli başarılara imza attı. bill russell’lı ilk sezonda final’de st. louis hawks’ı 7 maç sonunda geçerek ilk şampiyonluklarını kazandılar. bir sonraki sezon 1957’de yine aynı takımla karşılaştılar ve 6 maç sonunda finali kaybettiler. ancak daha sonra bir daha lig tarihinde başka bir takımın başaramadığı bir dönem başladı ve celtics 1959’dan başlarayak 8 şampiyonluk üstüste kazandı. bu başarılar 1959’da minneapolis lakers’ı süpürerek 4-0 kazanılan seri sonrası başladı. 1967’de bir yıllık aradan sonra 1968 ve 1969’da finalde yine lakers’ı geçerek iki şampiyonluk daha kazanıldı. bu arada nba tarihinin en başarılı koçlarından arnold auerbach 1966 yılındaki şampiyonluk sonrası emekli oldu ve takımın başına bill russell geçtmişti. 1969 yılındaki şampiyonluk sonrası bill russell’da emekli oldu ve muhteşem dönem sona erdi.

1974’e kadar takım istediği başarıları elde edemedi. 1974’de finalde milwaukee bucks, 1976’da ise phoenix suns’ı eleyerek iki şampiyonluk daha kazanan boston celtics bu sezondan sonra yeniden yapılanmaya girdi.

iki yıl süren yeni kadro kurma süreci sonrası celtics, 1980’lere larry bird, robert parish ve kevin mchale’li yeni bir kadro ile girdi ve bu kadro ile 5 kez final oynayıp 3’ünü kazandı. bu dönemdeki ilk şampiyonluk 1981’de geldi. 1984 ile 1987 arasında 4 kez üstüste final oynadı ve 1984 ve 1986’da iki şampiyonluk daha kazanıldı. bu dönemde lakers ile 2. kez çok iddialı rekabet yaşandı. bu rekabetin bir diğer boyutu ise larry bird ve magic johnson arasındaydı.

bu dönemden sonra özellikle 1990’larda duraklamaya giren celtics 2004/2005 sezonunda konferans şampiyonu olup finale çıktı ancak finalde indiana pacers’a 7 maç sonunda kaybetti.

heyyou
formasinda yesil-beyaz renkleri tasiyan zamaninda ustuste sampiyonluklarla nba efsaneleri yaratmis ve su anda yeniden yapilanma icinde olan ve genclerinden oldukca umutlu oldugum cok sevdigim takimim.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol