benzodiazepin

steroid
xanax, diazem, tranxiline ve ativan kullanan biri olarak söyleyebilirm ki dil altı olarak kullanıldığında ativan dan daha etkilisi yok. arkadaşım ativan dan sonra webcam den kafamı önce monitöre sonra da masaya çarptiğimı görmüş. diazem ve xanax fena halde tolerans geliştiriyolar, onu söylemek lazım.
wotanmituns
bunaltı giderici ilaclardır.nuri alco’nun iceceklere kattıgı ilac da bu gruptandır(rohypnol-flunitrazepam), tecavuz hapı olarak bilinir.yaygın bunaltı bozuklugunda, panik nobetlerinde, uyku bozukluklarında, epilepsi’de, alkolu bırakma ve deliryum tremens tedavisinde, psikozlarda, mani ve psikotik eksitasyon durumlarında, diskinezilerde ve haloperidol, zuklopentiksol gibi(nöroleptikler) ilacların yarattıgı (bkz: ektrapiramidal belirtiler)’in tedavisinde kullanılırlar.bagımlılık yaparlar.alkol ile alındıklarında, öfori, öfke ve saldırgan davranıslar yaratır.
ulkemizde kullanılanlar jenerik ve ticari isimleriyle soyledir:
alprazolam-xanax
diazepam-diazem(yaygın olarak kullanılan ticari ismi)
klonazepam-rivotril
oksazepam-serapax
medazepam-nobrium
lorazepam-ativan
klorazepat-tranxiline
klordiazepoksid-librium
serco
sedatif etki eden, toksik ozelligi cok az olan, bagimlilik yapabilen, yoksunluk belirtieri stimulant ilaclardan bile daha tehlike arz eden vazgecilmez ilac grubu.
bu grubun ilk temsilcisi 1969 de ilk defa piyasa cikan librium( klordiyazepoksit) ve en taninmisi valium( diazepam)dir..

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol