3

0 /
emma the gold one
triad olarak adlandırılır. monad ile diyadın birleşmesinden oluşur. yani erkek ile dişi enerjinin birleşiminden oluşan eser, çocuğu anlatır.

eski mısır’da osiris ve isis’in çocukları olan horus ile temsil edilir. bunu akıldan çıkan, fikirle oluşan eser olarak da görebiliriz. üç sayısı ve üçgen bu nedenle en çok kullanılan ve çok kutsal sayılan bir sembolizmadır.
yaratılışın temelinde birin üçe, üçün bire yansıması yatmaktadır. birin sembolü olan nokta(göz de aynı anlama gelmektedir) ve üçün sembolü olan üçgenin iç içe kullanıldığı birleşik sembolde de bu anlatılmaktadır. üç sembolü ayrıca insanın oluşumundaki ateş, su ve toprak ile tanrının oluşumundaki ruh, can, bedeni anlatır. ruh ateşten, can sudan ve beden topraktan üretilmiştir.
üçgen aynı zamanda evreni de temsil eder.

(bkz: sembolizm)
entryyazanmasumbilgic
mani, henüz milad’tan sonra 3.yy.’da yeni sentez bir dinle çıkış yapmanın nedenini şu çarpıcı sözlerle dile getirmekteydi; "batıda yetişmiş olanın umudu, doğuda yeşermedi; doğuda yetişmiş olanın sesi batı’ya ulaşmadı! yine, dinlerde yaşanan bağnazlığa da; cemaatlerini saygının değil nefretin çevresinde, değerlerine karşı çıkarak toplayabiliyorlar. kardeşçe dayanıştıkları yerler afaroz ve yasak" sözleriyle dile getiriyorlar.
dory
şımarıklık yaparken söylemesi en zevkli rakam.
-saat kaç güzelim
-ütç
-çok mu tatlısın sen
-ebeç
-ne kadar
-ütç
epikuros
esrarlı bir sayıdır 3. aslında 3 çok şeyi temsil etmez. normal anlamda 3 tane şey çok fazla yoktur. insanda 2 kol 2 bacak vardır, hayvanda ise 4 bacak. (3 bacaklı zenciler) ayrıca hristiyanlarda 3’lü tanrı anlayışı vardır. ama biz allah’ın hakkı 3’tür deriz. mahalledeki futbol oyunlarımızda penaltı kaçırınca "allah’ın hakkı üçtür" deyip tekrar penaltı kullanmak isteriz. allah’ın hakkı üçtür deyip 3 kere evlenmek isteyenlerimiz de çıkabilmektedir. halbuki bizde 3’lü tanrı anlayışı yoktur, bizde tanrı tektir.

burdan yola çıkarak bazı tabuların şifresini çözmeye çalıştım. 13 sayısının niçin hristiyanlar için uğursuz sayıldığını mesela. her şey sayılarda bitiyormuş. şimdi 13 sayısını ele alalım. 1 ve 3 sayılarından oluşuyor. fakat fark şu: 1 sayısı ön plana çıkmış durumda ve hristiyanlığı temsil eden 3 sayısı ikinci planda kalmış. yani burada "önce 1" teması vurgulanmış. hristiyanlığı sembolize eden 3 rakamı ise ikinci plana atılmış. bu hor görülme durumundan dolayı hristiyanlar 13 sayısını uğursuz saymıştır. hiç bir durumda 3’ün 1’den sonra gelmesini hazmedememişlerdir. 13 numaralı hiç bir şeyi hayatlarına sokmak istemezler.

aynı şekilde bizler de 31 sayısını uğursuz sayarız. 31 sayısını da ele alalım: 3 ve 1. ama "önce 3" ana fikri vurgulanıyor burda da. ve 1 sayısı ikinci planda kalmıştır. sırf bu yüzdendir ki en bi cenabet olaya bu sayının adını vermişizdir. 31 çekmek. halbuki onca denemeye rağmen asla otuz birinci sayıda boşalma olayı gerçekleşmeyişimiz de inkar edilemez bir gerçektir.

dikkat çekmek istediğim konu şudur ki, hiç bir şey rastlantı değildir. hatta üniversiteye giriş formunu aldığım zaman içinde 31 sayısı geçiyor diye, belki bi uğursuzluk yaşarım diye, müdürle kavga ederekten içinde 31 sayısının geçmediği bir ösym formu almak için uğraş verdiğim olmuştur. bu, obsesif bir hareket değildi, bizzat realiteden kaçılmayacağının savunmasıydı. biz 13 rakamını severiz, hristiyanlar da aksine 31 sayısına sempati duyarlarmış.

3 sayısı oldukça alengirli bir sayıdır. oyuna gelmiş de olabiliriz. 3 rakamını bizzat çinlilerin, bizi içerden karıştırıp kaos yaratmak amacıyla geliştirdiklerinden şüphe duymaktayım. aslında 2’den direkt 4’e atlanmalıydı. olmadı hristiyanların 2 veya 4’lü tanrı anlayışı olmalıydı. tam da emin olamıyoruz.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol