üniversitede türban serbestisi

benduruyorumsebagitti
anayasa madde 13: temel hak ve hürriyetler, özlerine dokunulmaksızın yalnızca anayasa’nın ilgili maddelerinde belirtilen sebeplere bağlı olarak ve "ancak kanunla" sınırlanabilir.

madde yeterince açık.

aynı anayasa’da, anayasa mahkemesi’nin kanunları yorumlayamayacağı, yeni bir yorum ihdas edemeyeceği yani kendisini kanun koyucu yerine koyamayacağı da yazar. kanunu ya iptal edersin ya da iptale gerek yok dersin, o kadar.

1998’e kadar olmayan yasak, sanki laiklik o tarihte anayasa’ya girmiş gibi malum süreçte uygulamaya konulmuştur.

yasalara saygı diyenler önce yasaları öğrensinler, sonra da saygı göstersinler. teziç başkanlığındaki yok’un önceki dönem bu konudaki düzenlemeler gündeme geldiğinde "bu kanunu uygulamayız" dediğini de hatırlasınlar lütfen.

istanbul üniversitesi rektörünün de geçenlerde:" bu düzenleme yapılırsa, türbanlılara hak ettikleri puanı vermeyiz" demesini de eklesinler üzerine ve kimmiş çağdaş, demokrat, kanunlara saygılı, bilimsel düşünen görsünler.

yabancı bilim adamlarının türkiye’yi karış karış gezip, literatüre girmemiş bitki, böcek buldukları; bulanın isim verme hakkından hareketle "kürdistanica, armenica.." gibi isimler verdikleri bir dönem basınımıza yansımıştı. anlı şanlı bilim adamlarımızı, siyaset kürsülerinden vakit kalırsa bilimsel çalışmalarda da görmek isteriz.

hap kadar israil’den tohum alan koca türkiye’de, yok mu bu işten anlayan?

yine sürekli tekrarlanan aihm kararında ise: "laik bir okula giden kişilerin, bu okulun kurallarına uymak zorunda oldukları belirtilmiştir. aihm’in bilmediği ya da bilmek istemediği, türkiye’de devlet,özel,vakıf.. adı ne olursa olsun tüm okullar meb’e bağlıdır. başka bir seçenek yoktur.

ve "anayasa mahkemesi, aihm kararları açıktır(kendi yorumlarına göre). bu konuda düzenleme yapılamaz" demek de saçmalığın daniskasıdır.

yeter artık minareye kılıf uydurmaktan vazgeçilsin, akp’ye oy taşıyorsunuz, görmüyor musunuz?


bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol