ipuçları:
(boşuna para yememeleri için) birlikleri yoketmek için birliği seçip alttaki bardaki üniteye sağ tıklayınca çıkan özellikler penceresinin sol alt köşesinden yararlanıyoruz.
oyundaki birliklerin boyutları video ayarlarından ayarlanabiliyor. (oyunu tekrar kurmanıza gerek yok)
katliam yapmadan geliştireyim ben şehrimi, kültüre ağırlık vereyim diyince, ben çok denedim olmuyor. ele geçirdiğiniz şehri çocuk kadın demeden kılıçtan geçirin alın paralarını. ona yüreğiniz elvermiyorsa köleleştirin bi şey yapın para kazanın. oyunda yapmanız gereken tek şey; para kazanmak, asker yapmak, bu askerlerle yeni yerler almak, daha fazla para kazanmak, daha fazla yer almak. bir yerden sonra zaten ekonominiz, özellikle ticaretten dolayı o kadar büyüyor ki, paraya para demiyorsunuz. düşman ordularını parayla satın alıp kendi üzerlerine sürmek zevkini yaşayabiliyorsunuz mesela.
diplomatları, ajanları, suikastçileri, kullanın. süs olsun diye konulmamış onlar oyuna. (çok işe yarıyorlar)
şehirde huzuru sağlayan şehirdeki askerlerin gücü değil sayısıdır. iç şehirlerinizde townwatch, peasent, okçu gibi sayıca büyük birlikler olsun. daha güçlü orduları sınır şehirlerine gönderin, yığın.
şehirler kontrollü büyüsün. vergileri düşürüp hadi çoğalın ne haliniz varsa görün derseniz o şehrin 10 yıl sonra 20 bin nüfusla ayda eksi beşbinlere düştüğünü göreceksiniz. bu durumda yapacak tek şey, isyan çıkmasını sağlayıp tüm nüfusu bi güzel katletmek. (mantar gibi ürüyorlar nasılsa)
başkentin yeri çok önemli, ülkeniz büyüdükçe başkentin yerini de değiştireceksiniz. ama zırt pırt değiştirip halkı kendinize düşman etmeyin.
bir devletle savaşırken, bir diğeriyle de mutlaka dost olun. mertlik taslamaya gelmiyor çünkü. olabildiğince adileşin. dostunuzu arkasından vurun. yoksa nasılsa o sizi vuracak.
bir de mümkünse bilgisayar başında 8 saatten fazla oturmayın, halüsinasyonlar görmeye başlıyorsunuz, bir kaç insan görünce gruplandırıp bir yerlere saldırtmak geliyor içinizden. (rüyaları saymıyorum bile)
ve son olarak: mümkünse hiç başlamayın. çoluğunuzu çocuğunuzu düşünün. sevdiklerinizi düşünün.
neden bekliyorsun?
bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?