ramazan davulcusu gerekli midir sorunsalı

maliyeci
ramazanda çalınan davul bir gelenek bizde.kimilerine göre güzel bir gelenek,kimilerine göre kuru gürültü.

bence kuru bir gürültü değil ama çok da gerekli bir şey değil.sırf gelenek devam etsin diye bir şeyin sürüp gitmesi ne kadar akıl karıdır ki?

özellikle uykusu ağır olanlar hayatları boyunca bir iki kez davul sesine uyanmaktan yakınır,bir halta yaramıyorlar ki der.uykusu hafif olanlarsa davulcular iş olsun diye iş yaptığı için saat ikide üçte geçmesinden mütevellit uykuyu ziyan etmesinden yakınır.

çalar saatin çin’in de olayın bokunu çıkartmasıyla 1 ytl’ye alanılabileceği günümüzde, bir ay içinde 3-4 kez para toplayan ve 2-3 milyon verdiğinizde sanki küfretmişsiniz gibi size bakan ne idüğü belirsiz tiplere ne gerek var ki.gelenek de bir yere kadar...

bu işin sürmesinde şüphesiz belediyelerin elde ettiği rant çok önemli.ihale usuluyle her sene her mahalle için bir davulcu atayıp,elini kaldırmadan para kazanan belediyelerin fırsatçılığı da beni esas sinirlendiren nokta.

ramazan davulculuğu,bir güzellik olmaktan çıkmış artık,ayrıca işlevselliğini de yitirmiştir.davulcunun okuduğu maniyi anlayana madalya takacaklar yakında zaten.bunca sıkıntı arasında bu aktivitenin gereksizliği daha da büyük bir önem kazanıyor bence.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol