o çocuğun o alanda ne işi var

independence
oncelikle bu tarti$malari sozluk adina iyi niyetli tarti$malar olarak gormedigimi belirtmek isterim, zira her gun ayni konulardan ote yazacak bir $ey bulamamak garip.

dun 6 ya$inda bir cocugun bir alanda bir kur$unun isabet etmesi sonucunda hayatini kaybettiginden bahsedilmi$ti ve dogal olarak o cocugun o alanda ne i$i var sorusu gundeme gelmi$ti.

$imdi goruyorum ki cevap $u $ekilde verilmi$;

+ cunku insanlar bir butun olarak e$itlik haklarinin, anadilde egitim haklarinin, o haklarinin bu haklarinin pe$indeler.

yahu bir $ey konu$alim tarti$alim ama muattabimizi da biraz ciddiye alalim, o $ekilde tarti$alim tarti$acaksak.

6 ya$inda bir cocuktan bahsediyoruz, ne hakki ne ozgurlugu ne e$itligi?

o daha okul ya$ina bile gelmemi$ bir cocuk. top oynayacak, ustunu ba$ini kirletecek, yere du$up dizini kanatacak ama o kadar onun eglencesi olacak ölümü degil. kimse o cocugu o alana getiren bireylerin amaclarindan zihniyetlerinden bahsetmiyor, herkes cocugun olumu uzerinden rant saglamaya cali$iyor. yahu her cocugun ölümü acidir, kahredicidir bunu irdelemeye gerek yok ki. neden cocuga "bir kürt cocugu" olarak bakiliyor. cocugun milliyeti dini irki mezhebi mi olur? olur da kendisi icin olur, bir cocuga bakan birisi o cocugun irkini dinini falan du$unuyorsa zaten bakanda bir sorun vardir. cocuk o ya, sadece ba$i ok$anacak bir cocuk, miting alanlarinda gezdirilmesi gereken bir varlik degil, cocuk parklarinda gezdirilmesi gereken bir varlik.

eger bolgede cocuk parklarinda bile gosteriler yapiliyorsa bunu biraz da siz sorgulayin "noluyor bu kadar da ya?" diye.

son olarak da ceylan önkol icin ne diyeceksiniz denmi$, biz diyecegimizi demi$iz aslinda;

#880743

illa birileri bir $ey diyecekse sira bizde degil.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol