neredesin ey ataturkcu turk gencligi;
ulu onderin ortaya koydugu ilkelerin belki de en yanlis anlasilani sen oldun milliyetcilik. ulu onder milletten bahsederken, "turk" sozcugunu kullanirkan bunu bir ust kimlik olarak kullaniyordu. icinde ermeni, laz, kurt, zaza yani sinirlari belli olan turkiye cumhuriyeti topraklarinda kim yasiyorsa onu kapsayan bir ust kimlik olusturmustu. tedavulden kaldırılan osmanlı gibi. ya da icinde yuzlerce farklı milletin yasadigi amerika gibi. ama gel gor ki bugun milliyetcilik dendiginde, ozellikle de her seyde oldugu gibi bunda da ataturke temellendirdigimizde (cunku tek dayanak o, baska bir seye baglarsak bu kadar guclu bir onerme olamaz ya) nasil da yanlis algiliyor, algilatiyoruz. yaptiginiz milliyetciligin icinde o cok asagi gordugunuz kurtler de var malesef. malesef diyorum cunku bunu sizler kabul etmeyi reddediyorsunuz.
mailler geliyor. sorun dtp ya da pkk degil diye basliyor mail. sonra da sayfalarca anlatiyor. kurtlerin ta kendisidir diyor. bitmeden de "kurtulabiliriz, bitebilir bu dertler" diyor; "tabi ki sistematik bir bicimde"... yok ya. bu kadar kolaydi dimi. daha bu ulke tehcir mi soykırım mı ermenilerle yuzlesmeyi basaramazken bir "sistematik" eyleme daha soyunacak. yok oyle yagma. milletiz biz. turk milleti. icinde kurtunu da barındıran turk milleti.
tabi bu algilayama, anlayamama sorunu biraz da sozcugun etimolojisinden geliyor olsa gerek. bir milletin alt kimligini tanimlayan sozcuk ust kimlik olarak kullanilmaya baslaninca ne kadar saglikli ve verimli olur, sonuc ortada. turk demek kendi basina bir ırk demek. bircok alt kimligi icinde barındırmasi hedeflenen millet, milliyet haline gelince de boyle karisikliklar cikmasi cok dogal. siz de haklisiniz.
neden bekliyorsun?
bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?