dtp hakkında açılan kapatma davası

yigenji
turkiye’de bugune kadar yapilmis en gereksiz is parti kapatmaktir. parti kapatmakla ya da o partiye mensup insanlari idamla (artik yokta eski donemlere gonderme), suikastla yok edemezsin.

bunun en guzl yolu asimile etmektir. bugun abd gibi herkezin bir yerden geldigi bir halki olan bu ulke de ki abd vatandaslari kendilerini amerikali olarak gurur neden cunku oyle yetismislerdir. kimsede cikip benim kokum alman ben burada alman devleti kurmak istiyorum demez. hatta kahrolsun almanya der. gerci dunya uzerinde abd’nin konumunda olan baska ulke yok o da baska bir acidir.

buna baska bir ornek icin ise fransa’daki (irksal ulus devlet olarak bilinir) cezayirlileri vermek gerekir bugun 3. 4. kusak fransa vatandasi olan ama cezayir kokenli olan insanlar kendilerini bir cezayirli den cok fransiz hisseder. neden mi? cunku devletin caktirmadan cok yerinde uyguladigi bir asimile politikasi vardir.

turkiye’nin insanlara vatandasligini sevdirmesi icin yapmasi en normal ve gerekli seyler ekonomi, istisdam ve egitim kosullarini ileriye goturmesidir. bak bakalim o zaman kimse cikip anayasal vatandaslik kavramina karsi cikiyor mu?

cunku her ne kadar turkiye bir irk devleti gibi gorunsede turkiye anayasal vatandaslik kavramini taa kuruldugu gunden beri hatta osmanli doneminden beri benimsemistir.

anayasal vatandaslik nedir?

irk, dil ve dini ne olursa olsun vatandas olan herkez esittir. ve turkiye’ye vatandaslik bagi ile bagli olan kimseye turk denir. bu turkiye’li olsa da birsey degistirmez. cunku bu maddede anlatilmak istenen turkiye’de turk olmak icin irkinin turk degil kimligi’nin turk olmasi gerektigidir.

(bkz: irk ayrimi ile bir yere gelinmez)
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol