dtp hakkında açılan kapatma davası

sepulturk
gün itibariyle yargıtay cumhuriyet başsavcılığı tarafından açılmış davadır.
recep tayyip erdoğan kapatılmaması için dtp’nin avukatlığına soyunacağı beklenmektedir. zira kendileri "meclisten kovalım da dağa mı çıksınlar" gibi abuk bir söze ev sahipliği yapmıştır.

edit: şaka bir yana bir de şu vardır; bu partinin kapatılması ne işe yarayacaktır, onu bana birisi açıklasın. ispanya’da dtp ile aşağı yukarı aynı faaliyetleri sürdüren milletvekilleri bilmem kaç bin yıl hapis cezası yemişken bizimkiler yine ellerini kollarını sallaya sallaya yeni bir parti kuracaklrdır. üstelik bunu daha geçtiğimiz günlerde açık bir şekilde de kendileri söylemişlerdir.

peki nedir çözüm, sadece hapis cezası ya da parti kapatmak mıdır? tabi ki hayırdır. yıllar önce tu kaka diye kapatılan refah partisi, akabinde fazilet partisi gibi türevleri göz önüne alın. ne oldu, şimdi o partinin yetiştirdiği adamlar başımızda değil mi? peki ne olacak bu işin sonu, bundan 10-15 yıl sonra bu adamların ajitasyon işini süper bir şekilde becerip başımıza %49 ile geçmeyeceği?

ülke’nin dönem dönem nasıl süreçlerden geçtiğini herkes görüyor gözetliyor fakat ne hikmetse kimsecikler önüne geçmek için bir çaba göstermiyor.

bu süreç nereye gidecek ne olacak hepimiz göreceğiz.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol