demokratik toplum partisi

independence
devlet buyuklerine gore kurt’leri temsil etmiyormu$ bu parti.ancak bolge halki o $ekilde du$unmuyor i$te.

guneydogu ve dogu bolgelerinde ya$ayan halkin %67 sini kurt ve zaza’lar olu$turuyor son verilere gore.%33 u ise turk ve araplar.bolgede yapilan ara$tirmaya gore %37 lik bir insan kitlesi dtp’nin kurtleri temsil ettigini du$unuyor, %13 u ise "yeterince temsil edemedigini" du$unuyor.

yani %50 lik bir cogunluk dtp’nin kurtleri temsil ettigini du$unuyor ama bu cogunlugun %13 u de yeterince temsil edemedigini du$unuyor.

ulkenin %51 i bizi istiyor diyen bir yonetime %49 un onemini anlatamadiklari gibi, %50 nin de onemini anlatamayacagimiz bir gercek.bolge insanina birileri demi$ ki "biz sizi temsilen meclisteyiz", adam da buna sevinmi$ tabi, hakkimizi birisi mecliste arayacak sesimizi duyuracak bizi temsil edecek sanmi$.e adam hakli ama? senelerdir kim bolge insanina gereken ozeni gosterdi, kim yatirim yapti, kim refahlari icin bir iki adim atti ki, bolge insani da herkesten medet umar bir hale gelmesin.bolge insani artik umutlu cunku birileri onlara "sizi temsilen meclisteyiz" demi$ ve meclisteki kursuden de daima "biz kurt insanini temsilen buradayiz" diyor.birileri yalan da olsa seni temsilen ben meclisteyim dese sen mutlu olmaz misin?

sen sadece buyuk $ehirlerin degil dogunun ve guneydogunun da devleti olacaksin, hukumeti olacaksin, vekili olacaksin ki, o bolgelerdeki insanlar da seni kendi devleti bilecek kendi vekili bilecek kendi hukumeti bilecek.adam $u anda seni kendi devleti kendi hukumeti ve kendi vekili saymiyor ki ba$kasina bel baglamasin.

dtp nin kurt halkini yeterince temsil edemedigini du$unen %13 lik kisim dahil olarak dtp nin kurt insanini temsil ettigini du$unen %50 lik bir sayi cok ama cok buyuk bir sayidir.sen istedigin kadar konu$malrinda "dtp kurt halkini temsil etmiyor" diye cirpin.once samimiyetini goster insanlara, bolge halkina bir $eyler sun ki onlar da seni saysin, dtp yi degil.

ha bu arada ilginc bir veri daha var.

dogu ve guneydogu bolgesinde yapilan ayni ara$tirmanin bir ba$ka bolumu de $u $ekilde bir sonuc veriyor bize.bolge halkinin %15 ila %20 civari insani dtp’nin pkk’yi terorist olarak tanimlamasina kar$i.

once sen bunlari duzelt, sonra sinir otesi askeri operasyonu du$unursun.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol