cumhurbaşkanlığı forsunda bulunan 16 yıldız, türkiye’nin ordu millet kültürünün ve devlet geleneğinin bir yansımasıdır.
genç türkiye cumhuriyeti kendinden önceki; türk devlet geleneğine uygun olarak kurulmuş ve yönetilmiş diğer büyük devletlerin tarihini ve insanlığa katkılarını sahiplenmez, paylaşır ve devam ettirir.
bilinen en prestijli türk mirası olan orhun abideleri’nin rezervasyonu türkiye tarafından yapılmıştır. bu kurtarma çalışmalarına abidelere kadar giden yol yapımıda dahildir.(yamulmuyorsam rahmetli özal zamanında)
1993’ün kasım ayında hırvat bombardımanı sırasında yıkılan tarihi mostar köprüsü’de türkiye’nin de içinde bulunduğu bir konsorsiyum tarafından yeniden inşa edilmiş ve 2003 yılında hizmete açılmıştır.
malesef ülkemizdeki sokak kedilerinin kolestrol problemi gibi bir çok önlem alınması ve çözülmesi gereken sorun varken, türkiye bütçesi hala 100 bin trilyon dolar olamamıştır. dolayısıyla kültür harcamalarıda bu yokluktan nasibini almış ve bir takım yetersizliklerle günümüze kadar gelinmiştir.
bu yetersizliklere rağmen türkiye kültür mirasına ve kardeş kültürlerin kültür miraslarına elinden geldiğince sahip çıkmış, yetersizde olsa desteğini imkanları doğrultusunda sürdürmüştür.
türkiye cumhuriyeti cumhurbaşkanlığı forsunda 16 yıldız bulunmasıda bu sebeplerden hak ve gereklilik olarak kabul edilebilir.
neden bekliyorsun?
bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?