devamsizlik yapan öğrenciye uzaklastirma vermek

walide sultan
hemen her gun kendi acmazlari icerisinde bir turlu saglam bir gelisim yakalayamayan egitim sistemimizle ilgili, bir celiskiyi daha okudum bugun gazetelerden...
simdi dusunelim bir ogrenci mazeretli, mazeretsiz bir sekilde devamsizlik yapmis ama sonra bu ogrenci hakkin ve milli egitimin sefaatine siginarak geri donmus muntazam okuluna devam etmeye baslamistir..
derken... mudur koltugunda oturan kisi tarafindan cagrilarak "hadi kizim evine" seklinde okulla iliskisi bir anda kesilmistir.
bu haberde kiz ogrencinin bunalima dustugu ve intihar girisiminde bulundugu da belirtilmis. ayrica bu nasil bir zihniyettir, kisiyi topluma kazandiracagina onu yoketmeyi, silmeyi planlayan bir dusunce tarziyla hareket etmek demek degil midir bu?
neyse bunlari da gecelim haberin altinda okuyucu yorumlari kismi vardir ya, en cok orada takildim ben...
simdi bu mudur kisisi, hakli veya haksiz herneyse... cunku olayin icinde intihar oldugu icin sanirim su anda yarginin kapsamindadir. beni cok sasirtan ayni okuldaki ogrencilerden bazilarinin muduru hakli gosteren konusmalari olmustur. olabilir fikir fikirdir deyip buna da saygi duyarsiniz, hatta bunlari o mudur kisisinin, zorla onlara yazdirmasi ihtimalini de yok sayabilirsiniz.
lakin, universite seviyesine hazirlanilan bir donemde, ogrenci olan bu genclerin olayi ifadeleri ve yaptiklari imla hatalari cok aci geldi bana...aslinda demek olaydaki kisinin okula devam etmemesi gerekligini savunan bu zihniyet de okulda ne yazik ki, bir sey ogrenememis diye dusundum ben...
<milliyet gazetesi "hadi kizim evine" 26-04-2006>

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol