hac

seyhmerat
suudi’lerin angutlarindan ve paraya tapislarindan ve de kafalarinin bir halta calismamasindan dolayi her sene turlu facialarin yasandigi, yuzlerce insanin oldugu ve her sene yasanmasina ragmen onlem almayan suudiler "takdir-i ilahi" demeyi de marifet saymaktadir. islam dini’nin kutsal topraklarinin koruyuculugu bu angutlara dustugu icin gercekten uzulmekteyim.
abbaxxas
düşük maliyeti ve yüksek kar marjı olan,insanlar vadedilen hizmetleri alamasalar bile dönüşte tazminat dahi talep etmeleri akıllarına gelmeyen kazancı ve müşteri memnuniyeti garantilenmiş bir turizm çeşididir.
ozee
hac’a gidip arap ticaretine katkı sağlancağına onun yerine bir vakıf oluşturulup güzel yurdumun ücra okulsuz,yolsuz,susuz yerlerinde yol,su,okul oluşturulsa allahın sanki daha hoşuna gitçekmiş gibi gelir her seferinde madem tanrı kul arası aracısız madem bizim okullar susuz.
angelus
paulo coelho kitabı.

"kente dün geldim. el cebrero yakınlarındaki pedrafita’dan compostela’ya giden otobüsü yakaladım. otobüs iki kent arasındaki 150 kilometreyi dört saatte aldı; bu da bana petrus’la yaptığım yolculuğu hatırlattı. bazen aynı mesafeyi iki haftada yürüdüğümüz olmuştu. biraz sonra san tiago’nun mezarına gidip meryem anamızın deniz kabukları üstüne işlemiş suretine bırakacağım. sonra da en kısa zamanda brezilya’ya giden bir uçağa atlayacağım, yapacağım o kadar çok iş var ki. başımdan geçen her şeyi anlatacağım bir kitap yazmayı düşünüyorum. ama hemen değil..."

"paulo coelho 1986’da bir hac yolculuğuna çıktı: piraneler’den santiago de compostela’ya uzanan 700 kilometrelik ortaçağ yolunu yürüdü. hac, yazarın, hacıların santiago katedrali’ne varmak için bin yıldır yürüdükleri bu yolda yaşadığı heyecan dolu serüvenlerin öyküsü. yalnızca simyacı romanının yolunu açan ilk önemli romanı olduğu için değil, yazarın felsefesindeki insan sevgisini eksiksizce dile getirdiği için de hac’ın coelho’nun yapıtları arasında onsuz edilemez bir yeri var. hac, sıradışının sıradan insanlarının yolu üstünde olduğunu anlatan büyüleyici bir roman."

arka kapak
kan ve toprak
haç. hırıstıyanlık dünyasında isa mesih in kutsal ölümünü simgelemeden öncede var olan oldukça eski bir motif. haçlar özellikle tahtadan yapılırdı, çünkü ağaç ilk günahın (adem ve havva nın neden olduğu günah) sembolüdür, ya da ağaç yoktan varoluş manasında gelirdi ki yoktan varedilen ademin yaratılışı ve bu adamın ağaçtan birşeyler yemesi bela getirdiğinden ağaç sevilmezdi. tahta haçta ölen isa mesih onun günahını temizledi böylece.
ters haç ise - kutsal haç ters çevrilir- bu kutsiyeti kabul etmemek amacıyla özellikle metal dünyasında ve satanizm de kullanılmaya başlandı.
atacamadesert
hristiyanlık ve müslümanlığın en önemli simgelerinden ikisini "ç" harfinin küçücük bir çengelinin ayırıyor olması sonucu kavram kargaşasına sebep olabilecek kelime.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol