aladağ

independence
aladağ ilçesinin adana’ya yaklaşık uzaklığı 100 km, rakımı ise 850 m’dir.yüzölçümü 1.380 km2 olan aladağ ilçesi kuzeydoğuda feke, doğuda kozan, gündeydoğuda imamoğlu, güneyde karaisalı, batıda pozantı ilçeleri, kuzeybatıda niğde, kuzeyde de kayseri illeriyle çevrilidir. yer şekli olarak dağlık bir yapıdadır.

ilçenin kuzey kesiminde güneybatı-kuzeydoğu doğrultusunda uzanan aladağlar güneye doğru gidildikçe alçalır.orta ve güney kesimi eşik alanlardan oluşan ilçe topraklarının sularını seyhan irmağı ve kolları toplar.

aladağ ilçesi merkeze uzak olması sebebiyle diğer ilçelere göre geri kalmıştır. başlıca geçim kaynakları; tarım, hayvancılık ve ormancılıktır. ilçenin 4 mahalle ve 27 köyü bulunmaktadır.

aladağ’da yaz aylarınin serin geçmesi nedeniyle halk yaz aylarında çukurova’dan başpınar ve meydan yaylası’na yoğun olarak göç etmektedir.

eskiden karaisalı’ya bağlı bir bucak olan karsantı,1987’de çıkartılan bir yasayla adı aladağ biçiminde değiştirilerek ilçe yapılmıştır.

başlıca gezilip görülecek yerler:

akören kilisesi
meydan kalesi
ağacakise anıt ağaç
simit şelalesi
eğner
kapuzbaşı şelalesi
mazılık ören kalesi
posyağbasan kalesi
sandıklı su
acı su

nüfus [değiştir]ilçenin nüfusu 2000 genel nüfus sayımına göre 23579’dir. bunun 6674’si ilçe merkezinde, 16905’i ise kasaba ve köylerde yaşamaktadır.

ilçe bağlısı olarak merkez hariç olmak üzere ilçe merkezine bağlı; 1 kasaba, 27 köy ve 4 mahalleden oluşmaktadır. mahalle adları akpınar, başpınar, sinanpşa ve mansurlu’dur.

http://tr.wikipedia.org/wiki/alada%c4%9f
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol