ahmet necdet sezer

rdm
maalesef cumhurun değil, belirli bir kutbun cumhurba$kanıdır. türkiye nin en katı atatürkçüsü bile olsanız, kendisini ele$tirdiğiniz zaman, molla, örümcek beyinli, $eriatçı damgası yemeniz kaçınılmazdır. bu bağlamda ahmet nejdet sezer ülkemizde orta yolu bulma görevini bir tarafa itip taraf olma yolunda ilerlemi$tir. yaptığı icraatleri yüceltirseniz sizden laik yoktur. gerçekten laik, kemalist olsanız bile her hangi bir icraatini beğenmeme lüksünüz yoktur.

bana göre kendisinden önce gelen cumhurba$kanlarından çok büyük farkı yoktur. kendisini atatürk e benzetmek, bence atatürk e yapılan çok büyük terbiyesizliktir. çünki görev süresi boyunca gerçek manada ne siyasal ne de uluslar arası manada yapmı$ olduğu hiç bir yenilik yoktur.
halkıyla olan ileti$imi marketten alı$veri$ yaparken çevcresinde ki vatanda$larına gülümsemekten öteye gidememi$, halkın aslında ne istediğini tam olarak anlayamamı$tır. aksine rektör atamalarında takındığı taraflı tavırla halkının tepkisini çekmi$tir.

bir ülkenin cumhurba$kanı, kendi alı$veri$ini marketten kendi parası ile yapıyor, kırmızı ı$ıkta duruyor, öyle depdebeli konvoylarla bir yerden bir yere gitmiyor, kurduğu $irketlerle haksız kazanç sağlayan akrabaları yok diye ba$arılı, mükemmel, ke$ke ölene dek orda kalsa denilebiliyorsa vay benim ülkemin haline.

benim ülkemin cumhurba$kanı nın bir üstteki parağrafta yazılanlara haiz olmaktan ziyade, vizyon sahibi, ülkesini uluslar arası arenada ba$arılı $ekilde temsil eden, halkıyla barı$ık, halkını $eriatcı-kemalist olarak kutupla$tırmaktansa onları bir bütün olarak görüp o $ekilde kucaklamalıydı. maalesef ahmet nejdet sezer bana göre bu saydığım özelliklere sahip olamamı$, belirli kesmin cumhurba$kanı olmu$, görev süresini bu mimval üzeride tamamlamı$tır.

bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol